Onze troeven

Onze school is omgeven van groene ruimtes waar kan gespeeld, gesport en geleerd worden.
We verhuizen de klas dan ook graag af en toe naar buiten om de activiteiten te organiseren.

Daarnaast biedt onze speelplaats een grote variatie aan spelmogelijkheden door de
aangelegde speelbuis, het podium, apenbrug, wiebelbrug, picknicktafels en nog veel meer.

Een gedifferentieerde aanpak zorgt ervoor dat wij zoveel mogelijk trachten tegemoet te komen aan de noden van elke leerling. Daarnaast werken we ook via gerichte groepsactiviteiten volop aan het welbevinden van elke leerling.

Via uitstappen aansluitend bij lopende thema's en interesses van onze leerlingen organiseren we betekenisvol en aanschouwelijk onderwijs.

Daarnaast organiseren we ook meerdaagse uitstappen. Er is een stadsklassen voor het 4e leerjaar, bosklassen voor het 5e leerjaar en zeeklassen voor het 6e leerjaar.

Boeiende materialen in het kader van techniekactiviteiten, vernieuwende werkvormen, maar ook laptops en ipads maken deel uit van onze dagdagelijkse klaspraktijk.

Door het integreren van eigentijdse leermiddelen bereiden we de leerlingen voor op de overstap naar het secundair onderwijs.

Een warm contact met ouders vindt de school heel belangrijk. Daarom organiseren we heel wat formele en informele momenten om in contact te komen met ouders. Dat zijn enerzijds opendeurmomenten, infoavonden en oudercontacten. Daarnaast organiseert de school ook meerdere toffe evenementen zoals een ontbijtwandeling, een kinderfuif, een schoolfeest en een kaas- en wijnavond.

's Middags kunnen onze allerkleinsten op school een middagdutje doen. De school richtte daarvoor een slaapklasje in. Is een volledige schooldag voor uw kind nog niet haalbaar, dan kan het bij ons even rusten tijdens de middag.

Elke dag staan onze leerkrachten klaar, gedreven voor en door hun leerlingen.